Lessen van Lisa

KLAARWERK REKENEN

De Klaarwerk bundel Rekenen is bedoeld voor de sterke en snelle rekenaar die rekentijd over heeft voor uitdagende en creatieve taken. In elke taak is een rekenopdracht opgenomen die anders is dan de reguliere rekenles. Denk hierbij aan: rekenpuzzels, rekenspellen, rekenen in combinatie met andere vakgebieden, logisch redeneren en nog veel meer.


Een bundel bestaat uit 40 uitdagende rekentaken (voor elke week van het schooljaar eentje), nakijkbladen bij alle relevante taken en een overzicht van doelen en materialen per taak

THUISWERK REKENEN

In de Thuiswerk Huiswerkbundel Rekenen zit in elke taak één opdracht met kale sommenrijtjes. De rest van de basisbewerkingen worden aangeboden in sommenreeksen, lange sommen, sommenvelden en sommenmachientjes. Naast de basisbewerkingen komen ook meten/meetkunde, klokkijken, geldrekenen en in de hogere groepen cijferen en breuken/procenten aan bod. Ook wordt er afgewisseld tussen redactiesommen en creatieve opdrachten.


Een bundel bestaat uit 40 huiswerktaken in twee boekjes én twee antwoordenboekjes. Er zijn bundels beschikbaar voor groep 4 t/m 8.