Koningsdag

VIJF KEER BOEKEN OVER KONINGSDAG


Bij elk thema hoort een toepasselijk boek. Zo ook bij Koningsdag. Ben je nog op zoek naar een boek, kijk dan hier eens. Ik heb de leukste exemplaren voor je op een rijtje gezet!Willem wordt koning -  Jurriaan Gorter


Dit kleine vierkante prentenboek vertelt een spannend verhaal over prins Willem-Alexander die koning wordt. Het verhaal is op rijm en geïllustreerd met mooie tekeningen.


Een kroontje voor prinsje Alexander - M. Busser en R. Schröder


Ik ben dol op de boeken van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit boek is daar geen uitzondering op. In rijm vertelt het over Willem-Alexander die de zware taak van zijn moeder overneemt.


Van kind tot koning - Willemijn Sleutel


Het verhaal van koning Willem-Alexander van zijn geboorte tot zijn kroning, in eenvoudige bewoordingen beschreven. Moeilijke woorden worden uitgelegd. Geschikt voor de bovenbouw.


Leve de koning - Arend van Dam


Arend van Dam ken je van de verhalenbundels 'Lang geleden' en 'Overal en Nergels'. 'Leve de Koning' is een vergelijkbare bundel, maar nu over ons Koningshuis door de geschiedenis heen.


De koning - Dick Bruna


En voor de allerkleinsten is er het boekje 'De Koning' van Dick Bruna, die ons ook Nijntje bracht. En in deze stijl is het boekje ook geschreven.


WERKBOEKJES KONINGSDAG


Sinds prins Willem-Alexander, Koning Willem-Alexander is geworden en de koningsspelen hun intrede hebben gedaan, is er op basisscholen veel meer aandacht voor Koningsdag. Daarom heb ik voor deze 'nieuwe' feestdag ook werkboekjes gemaakt.


Je vindt er kleurplaten en spelletjes, maar ook leerzame pagina's met rekenopdrachten, schrijfpatronen en creatief schrijven opdrachten. Veel plezier er mee.


Klik hier om het werkboekje voor groep 3 en 4 te downloaden.

Klik hier om het werkboekje voor groep 5 en 6 te downloaden.

Klik hier om het werkboekje voor groep 7 en 8 te downloaden.

 Sint 2020 Sint 2020