Engels

LISA                        ADVERTEREN                       REVIEWS                       WORKSHOP                        DISCLAIMER                        CONTACT

VAN LIED NAAR SONG


Juf Marly paste afgelopen carnaval periode haar Engels les aan op de actualiteit. De kinderen kregen namelijk de opdracht carnavalsliedjes naar het Engels te vertalen. Niet gemakkelijk, maar wel heel leerzaam.


No, I don’t have bananas

I don’t have bananas today

I have radishes

Very nice ones

Red ones and white ones

But no, I don’t have bananas

I don’t have bananas today


Natuurlijk hoef je niet tot carnaval te wachten om deze les in jouw eigen groep te geven. Het werkt namelijk ook prima met paadliedjes, kerstliedjes en ouderwetse kinderliedjes. Geef je leerlingen een Nederlandse liedtekst, een woordenboek en hup: aan de slag!


Bedankt voor dit super idee, juf Marly.EATING AND DRINKING


In deze les komen de kinderen in aanraking met de Engelse namen voor de belangrijkste maaltijden, allerlei voedingsmiddelen. Ze leren beschrijven hoe iets smaakt en of ze iets wel of niet lekker vinden.


Inleiding:

Laat de kinderen het filmpje 'Emile tastes food' bekijken en vraag hen wat ze er van begrepen hebben. Welke Engelse woorden die met eten te maken hebben, hebben ze gehoord? Toon ze daarna de 'Vegetable song'. Geef ze de opdracht goed op te letten en te proberen zoveel mogelijk groentes te onthouden. Deze hebben ze straks namelijk nodig voor een spelletje.


Kern:

Deel het woordpakket 'Eating and drinking' uit en geef de kinderen de kans om de woorden nog eens voor zichzelf uit te spreken. Licht waar nodig de betekenis nog eens toe. Bij de meeste woorden is dat niet nodig, omdat er een plaatje bij staat.

Laat de kinderen dan raden over welk eten je het nu hebt: "It's fried and it's salty. It's made of potatoes and you can eat it at McDonalds." Laat ze het woord 'fries' in het Engels benoemen. Nu kiezen ze zelf een gerecht of ingrediënt, maar vertellen ze aan niemand wat. Ze mogen voor zichzelf voorbereiden hoe ze dit gaan beschrijven in het Engels. Laat ze in groepjes zo een raadspelletje spelen. Kinderen die durven, mogen ook voor de klas.


Afsluiting:

Speel het spel 'Catch'. De leerlingen staan in een grote kring rond de leerkracht. De leerkracht heeft een zachte bal of een pittenzakje vast. Dit gooit hij naar een leerling, waarna de leerling iets wat je kunt eten of drinken noemt (in het Engels uiteraard). Dan gooit de leerling de bal terug, en is iemand anders aan de beurt. Weet je niks, of noem je iets dat al is geweest, dan ben je af.


Klik hier om het filmpje 'Emile tastes food' te bekijken via youtube.

Klik hier om het filmpje 'Vegetable song' te bekijken via youtube.

Klik hier om het woordpakket 'Eating and drinking' te downloaden.TELLING TIME


In deze les komen de kinderen in aanraking met het tellen en klokkijken in het Engels. Ze leren ook vragen hoe laat het is en hierop antwoord geven.


Inleiding:

Vraag de kinderen hoe laat het is. Ze zullen waarschijnlijk meteen antwoorden. Leg dan uit dat je in de Engels les een antwoord in het Engels verwacht. Dat is moeilijker! Wie komt er uit? Bespreek met de kinderen dat klokkijken in een andere taal hartstikke moeilijk is.


Kern:

Deel het woordpakket 'telling time' uit en geef de kinderen de kans om de woorden al eens voor zichzelf uit te spreken. Laat ze dan het filmpje 'Tell the time in English' bekijken, waarin precies uitgelegd wordt hoe de verschillende tijden genoemd worden. Stop het filmpje na nieuwe onderdelen om het begrip te controleren. Noem dan zelf in het Engels een aantal tijdstippen op, die een vaste plek innemen in de klas (bijvoorbeeld het begin van de pauze) en laat de kinderen benoemen wat je dan doet.


Afsluiting:

Gebruik nu de oefenklok om de kinderen de tijd af te vragen. Net zoals wanneer ze net leren kloklezen, alleen nu in het Engels. Als je geen oefenklok in de klas hebt, kun je de onderstaande link gebruiken om er een op het digibord te krijgen. Hier kun je zelf de moeilijkheidsgraad aangeven. Maak er een spelletje van. Wie weet het eerst de tijd!


Klik hier om het woordpakket 'telling time' te downloaden.

Klik hier om het filmpje 'Tell the time in English' te bekijken via youtube.

Klik hier om de klok te oefenen op het digibord.THE WHOLE YEAR ROUND


In deze les komen de kinderen in aanraking met de Engelse namen van de seizoenen, de maanden,  de dagen van de week en de belangrijkste feestdagen. Ze leren ook vertellen welke datum het is en vragen wanneer iemand jarig is.


Inleiding:

Laat de kinderen het liedje 'Eating Cookies All Year' bekijken en vraag hen daarna of ze hebben ontdekt hoe de seizoenen in het Engels heten. Weten ze ook wat de namen van de maanden zijn? Bekijk daarna samen het filmpje 'Joey's way to remember the days of the week' en bespreek de fout in dit filmpje. Kunnen de kinderen de dagen van de week wel correct opnoemen?


Kern:

Deel het woordpakket 'the whole year round' uit en geef de kinderen de kans om de woorden nog eens voor zichzelf uit te spreken. Op de feestdagen na, zijn alle woorden nu al eens besproken. Laat de kinderen de feestdagen raden door middel van dit quizje:

- Lovers give eachother gifts like chocolat or greeting cards on this day (Valentine's day).

- A bunny goes around and hides eggs everywhere (Easter).

- This happens on the first day of January (New Year).

- People decorate a tree en Santa Claus gives everyone a present (Christmas).

- You dress up like a wich or monster and go trick-or-treat'ing (Halloween).

- People get together, eat a festive meal and tell eachother wat there thankfull for (Thanksgiving).

Daarna mogen de kinderen in tweetallen een kort gesprekje voorbereiden waarin ze woorden van het woordpakket gebruiken. Enkele tweetallen voeren hun stukje op.


Afsluiting:

Het spel 'ik heb... wie heeft'. Ieder kind heeft kaartje met een A (answer) en een Q (question). Degene die begint heeft alleen een vraag. Hij of zij stelt de vraag en degene met het juiste antwoord staat op, geeft antwoord en stelt zijn eigen vraag. Zo gaat het door. Het laatste kind heeft alleen een antwoord.


Klik hier om het filmpje 'Eating Cookies All Year' te bekijken.

Klik hier om het filmpje 'Joey's way to remember the days of the week' te bekijken via youtube.

Klik hier om het woordpakket 'the whole year round' te downloaden.

Klik hier om de spelkaartjes 'the whole year round' te downloaden.Speelgoed algemeen