Thuiswerk

 

 

FAVORIETEN

 

THUISWERK TAAL EN REKENEN

 

 

Veel scholen geven leerlingen vanaf de midden- of bovenbouw huiswerk. Als leerkracht heb ik de ervaring dat er veel tijd en moeite gaat zitten in het vinden van geschikt huiswerk voor je groep en dit af te stemmen op het huiswerk van collega's.

 

Ik heb er een oplossing voor bedacht: Thuiswerk, huiswerkboekjes in e-book vorm.

 

Per halfjaar is er een huiswerkboekje voor rekenen en eentje voor taal. Bijvoorbeeld: taal 4A, taal 4B, rekenen 4A en rekenen 4B. Voor groep 4 t/m 8 zijn dat dus twintig verschillende boekjes.

Elk boekje bestaat uit twintig taken van elk twee pagina's.

 

Taal

 

In de boekjes voor taal zit in elke taak één opdracht rondom (werkwoord)spelling, één opdracht over woordenschat en minimaal één opdracht betreffende taalbeschouwing/taalverkenning. Daarnaast wordt er afgewisseld tussen begrijpend lezen en creatieve opdrachten.

 

Rekenen

 

In de boekjes voor rekenen zit in elke taak één opdracht met kale sommenrijtjes. De rest van de basisbewerkingen worden aangeboden in sommenreeksen, lange sommen, sommenvelden en sommenmachientjes. Naast de basisbewerkingen komen ook meten/meetkunde, breuken/procenten, cijferen, klokkijken en geldrekenen aan bod. Ook zal er afgewisseld worden tussen redactiesommen en creatieve opdrachten.

 

Klik hier om Thuiswerk te bestellen.

 

Inkijkexemplaren

 

Klik op onderstaande afbeeldingen om voorbeeldtaken van de huiswerkboekjes in te zien.

Gebruikerservaringen

 

Goed materiaal om thuis te kunnen maken zonder al te veel uitleg. – Juf Mariska

 

Ik vind het fijn dat er een afwisseling is tussen woordenschat, spelling, begrijpend lezen, schrijfvaardigheid en ontleden. – Juf Dionne

 

Het is gevarieerd, uitgebreid, leuk om te maken voor de kinderen, het nodigt uit om er mee aan de slag te gaan.– Juf Gerine

 

Ik denk dat veel kinderen dit werkboek leuk vinden om in te werken. – Juf Jacqueline

 

Makkelijk in te zetten, goed op niveau, duidelijke en afwisselende opdrachten. – Juf Nadine